Mijn Altblokfluit

HOE IS DE METHODE OPGEZET

MIJN ALTBLOKFLUIT begint niet bij nul. De meeste spelers die beginnen met altblokfluit zijn geen absolute beginners meer, vaak speelt men al enige tijd sopraanblokfluit. Het aanleren van tonen gaat daarom sneller , ritmiek is lastiger, direct wordt begonnen met octaveren (een techniek die elke altblokfluitspeler absoluut moet beheersen), improvisatie en uit het hoofd spelen komen regelmatig aan bod.
Het versieren van melodieën is eigenlijk een vorm van improviseren, vanuit die gedachte worden daarin de eerste stappen gezet. MIJN ALTBLOKFLUIT is duidelijk de grote broer /zus van IK EN MIJN BLOKFLUIT. In die methode was het speel- en oefenmateriaal eveneens zo gekozen dat er aan recht werd gedaan aan de vele mogelijkheden van de blokfluit. MIJN ALTBLOKFLUIT gaat voort op die weg. Nieuw is het improviseren op akkoorden en akkoordenschema’s, een uitdagende manier om creatief met je instrument om te gaan. 

Ook bij deze methode wordt gebruik gemaakt van werkboeken waarin leuke opdrachten, uitleg en oplossingen te vinden zijn. Waar het bij de sopraanblokfluitmethode nog sterk het karakter van verrijkingsstof had zijn deze werkboeken een handige escape om niet te veel rommelige informatie e.d. in het speelboek in te hoeven voegen. De werkboeken dragen de prikkelende naam DENKEN, DOEN en FANTASEREN.

Klik op een afbeelding hieronder om deze volledig weer te geven:

Net als in IK EN MIJN BLOKFLUIT zijn de prachtige illustraties weer gemaakt door ANK STUMPEL

De geluidsbestanden zijn tot stand gekomen door de onmisbare hulp van vele collega’s  van Muziekschool Hengelo (tegenwoordig opgegaan in OYFO Kunstenschool), ze mogen niet onvermeld blijven:

Arno Schlijper: Keyboards
Wouter Munsterman: Piano
Ali Norde: Klavecimbel

Josine Hulshof: Akkordeon
Bart Siemerink: Keyboards
Daniël Mouthaan: Electrisch Gitaar en Westerngitaar
Tamar Lok: Cello