Mijn Altblokfluit deel 2

Uiteraard weet je zo ongeveer wat je kunt verwachten als je met het eerste deel van MIJN ALTBLOKFLUIT bent begonnen. Daarom beperken we dit verhaal tot de dingen die nieuw zijn in deel 2:
Vrije improvisatie, een heerlijke manier van omgaan met je instrument. Hierbij bindt je je niet aan een akkoordenschema, maar ga je uit van een gevoel wat je wilt weergeven. Vrije improvisatie kan van heel simpel tot heel ingewikkeld, wat je maar wilt.
Wat je in de muziekpraktijk ook veel tegenkomt is dat een bekende melodie de basis vormt van een improvisatie, dat gaan we in dit boek ook doen. Verder maken we kennis met de etude, met majeur en mineur, trillers, hulpgrepen en natuurlijk zit er moderne notatie in. 

De rol van het werkboek DENKEN DOEN en FANTASEREN is nu wel bekend: lekker veel ruimte om de zaken nog wat verder uit te diepen of van een andere kant bekijken.

Paar pagina’s bekijken? Hieronder staan weer vier speelboekpagina’s en vier werkboekpagina’s. Klik op de afbeelding om deze volledig weer te geven.