Sinterklaas- en Kerstliedjes

BELANGRIJKE MEDEDELING:

Eind 2022 zijn we gestopt met Muziekuitgeverij Tall & Small.

Belangrijk:  Per 1 september 2024  stopt ook de ondersteunende website.  Wij proberen al het lesmateriaal op een zo handig mogelijke manier online te zetten. We moeten echter roeien met de riemen die we hebben, daarom adviseren wij u het materiaal wat u gebruikt zo snel mogelijk te downloaden.

Over SINTERKLAAS- en KERSTLIEDJES

Het eerste wat opvalt is de vormgeving van het boek, het is een omkeerboek. Als je na de sinterklaasliedjes kerstliedjes wilt gaan spelen, draai je het boek om en vormen de kerstliedjes de voorkant. 
De ondertitel van het boek “Voor Sopraanblokfluit, Altblokfluit en Blokfluitensemble”  kan wat verwarrend zijn want de sinterklaasliedjes worden allemaal gespeeld op sopraanblokfluit met pianobegeleiding en bij de kerstliedjes is er meer variatie in instrumentgebruik. . Dat betekent niet dat de altblokfluit met de sinterklaasliedjes niets kan, je kunt die liedjes namelijk heel goed octaverend op altblokfluitspelen, sterker nog: octaverend altblokfluit klinkt vaak ook nog mooier dan sopraanblokfluit.
Kerstmuziek biedt van oudsher meer variatie in speelmateriaal en dat wordt ook in dit boek duidelijk: Liedjes, instrumentale stukjes, variaties, trio’s, kwartetten vormen het bonte palet. De begeleidingen en instrumenten die daarbij gebruikt worden zijn ook diverser dan in het sintgedeelte: sopraan-, alt-, tenor- en basblokfluit, klavecimbel, cello en pijporgel.
De moeilijkheid van de stukjes loopt in het kerstgedeelte van zeer eenvoudig tot behoorlijk  pittig. Dit maakt dat dit boek vele jaren achtereen gebruikt kan blijven worden en er nog steeds wat te leren valt.
Tot slot: Alle liedjes zijn voorzien van eenvoudige akkoordaanduidingen zodat er een begeleiding gespeeld kan worden op bijv. gitaar of piano.

Een indruk van het boek krijgt u hieronder. Klik op de afbeelding als u een grotere weergave wilt hebben.