Ik en mijn Blokfluit

BELANGRIJKE MEDEDELING:

Eind 2022 zijn we gestopt met Muziekuitgeverij Tall & Small.

Belangrijk:  Per 1 september 2024  stopt ook de ondersteunende website.  Wij proberen al het lesmateriaal op een zo handig mogelijke manier online te zetten. We moeten echter roeien met de riemen die we hebben, daarom adviseren wij u het materiaal wat u gebruikt zo snel mogelijk te downloaden. 

INFORMATIE OVER DE OPZET VAN DE METHODE

IK EN MIJN BLOKFLUIT bestaat uit vier boeken, elk boek met bijbehorend werkboek. Ook hoort er bij elk boek een CD. De CD-tracks vormen een bont gezelschap van begeleidingen, instructies om uit het hoofd te spelen gehooropdrachten, theorieopdrachten etc.. Sinds kort hebben wij de CD-tracks als MP3 beschikbaar gesteld op deze website. We hopen hiermee het werken met IK EN MIJN BLOKFLUIT makkelijker en daarmee effectiever te maken. De combinatie van geluidsbestanden met werkboek en speelboek zijn van wezenlijk belang in de opzet van de methode.  In de geluidsbestanden is bewust gekozen voor een grote afwisseling in instrumenten en stijlen met als doel een zo breed mogelijke muzikale ervaring te bieden. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de instrumentalisten die aan de opnames hebben meegewerkt.
Het speelmateriaal is heel divers. Volksliedjes en instrumentale volksmuziek uit binnen- en buitenland, klassieke muziek, kinderliedjes, speciaal voor deze methode geschreven materiaal etc.. Elk nieuw onderwerp wordt vergezeld door gerichte oefeningen. Hierbij is geprobeerd om ook het oefenmateriaal zo boeiend mogelijk te maken. Door deze diversiteit hopen we ook dat jong én oud met plezier met het materiaal zullen werken.
Op deze website vind je van allerlei soorten hulp en oplossingen bij opdrachten die in speel- en werkboek worden gegeven. 

Klik op onderstaande afbeeldingen om deze volledig weer te geven:

De fantastische illustraties zijn gemaakt door

ANK STUMPEL

Niet alleen in IK EN MIJN BLOKFLUIT, maar ook in MIJN ALTBLOKFLUIT en
SINTERKLAAS- en KERSTLIEDJES.

Meer weten over Ank? bezoek haar website http://www.ankstumpel.nl/

Wie hebben er allemaal meegewerkt aan de geluidsopnames en op welk instrument:

Arno Schlijper:
Keyboards en opnametechniek. Arno is een zeer veelzijdig toetsenist die regelmatig te zien is in
begeleidingsbands van bekende artiesten.

Jan Wolthuis: Accordeon
Eric Mohede: Gitaar
Gudrun Hendrikman: Harp. Meer weten over Gudrun: bezoek haar website  www.gudrunhendrikman.nl

Tina Nijman: Viool
Bart Siemerink: Keyboards en opnametechniek

Jan Reint Lok:
Inhoud, lay-out en opnametechniek, Blokfluit, Piano, Keyboards, Composities

Met dank aan Saskia Rodijk, Ali Norde en Liedeke ten Vregelaar voor hun inhoudelijke adviezen en ondersteuning.